De werkwijze van BUITENGEWOON – tuinarchitect | tuinontwerp | hovenier | hoveniersbedrijf | tuinaanleg | tuinonderhoud
Bart bolier, tuinontwerper

Een tuin in (maar) tien stappen

Ik kan me heel goed voorstellen dat u zich afvraagt hoe het ontwerpen en het aanleggen van een nieuwe tuin in zijn werk gaat. Om dit inzichtelijk te maken voor u, neem ik u in 10 stappen mee naar uw nieuwe buitenplek!

Bart Bolier, tuinontwerper

Stap 1: Interesse

U bent op zoek naar een tuinontwerper of hovenier. De fotoimpressies van de tuinen op deze site spreken u aan. Wat moet u doen? U kunt vrijblijvend informatie aanvragen voor een tuinontwerp [Bart Bolier, tuinontwerper] of voor tuinaanleg [Gerjan Hofman, hovenier].

Stap 2: Contact

U wilt graag dat wij vrijblijvend bij u langskomen voor een eerste gesprek. Wij sturen alvast een wenseninventarisatielijst toe die u in kunt vullen. Het is goed om nu al over het budget na te denken. Ook plannen we een datum voor een afspraak met de tuinontwerper.

Stap 3: Eerste afspraak

Ik kom bij u op locatie kijken en we wisselen wensen en ideeën uit. We spreken over de kosten voor een tuinontwerp en kijken of tuinaanleg door BUYTENGEWOON ook een optie voor u is. Dan geldt namelijk een aantrekkelijke korting op het tuinontwerp!

Stap 4: Eerste ontwerp

Aan de hand van ons eerste gesprek maak ik een concept tuinontwerp. Dit is geen schets maar een gedetailleerd en uitgewerkt tuinplan. U mag immers wat van de tuinontwerper verwachten! Binnen 3 weken is dit eerste ontwerp klaar, tenzij we andere afspraken hebben gemaakt.

Stap 5: Tweede afspraak

Als dit eerste ontwerp klaar is wordt u uitgenodigd om het tuinontwerp op kantoor te komen bekijken. Naast het ontwerp krijgt u referentiebeelden te zien. Zo ontstaat een duidelijk beeld van het tuinontwerp en het ook echt voor u kunt zien. Dit tuinontwerp mag u meenemen naar huis om het nog eens goed te bekijken en bespreken.

Stap 6: Definitief tuinontwerp

Naar aanleiding van uw opmerkingen en aanvullingen wordt het tuinontwerp, in overleg met u, aangepast. Dit kan ook meerdere keren nodig zijn, net zo lang totdat we beiden 100% tevreden zijn over het tuinontwerp.

Stap 7: Uitwerking

Het is belangrijk dat uw tuin 4 seizoenen, zowel overdag en ’s avonds, mooi is. Ook moet de tuin niet alleen stijlvol, maar ook praktisch en onderhoudsvriendelijk zijn. Kortom, een beplantingsplan, een verlichtingsplan en een beregeningsplan horen ook bij een goed tuinontwerp. BUYTENGEWOON verzorgt voor u een inzichtelijk totaalplan.

Stap 8: Kostenraming

U hebt een tuinontwerp waar u helemaal tevreden mee bent. U ziet het helemaal voor u. Maar nu de uitvoering. Ik maak vrijblijvend een gespecificeerde kostenraming voor de realisatie van uw tuin. U wilt weten waar u aan toe bent, zonder verrassingen en extra kosten achteraf. We maken een afspraak en bespreken de offerte.

Stap 9: Realisatie

Als u er met de hovenier uitkomt begint het eigenlijk pas echt! Van een papieren tuinontwerp naar de groene werkelijkheid. De planning wordt samen besproken: wanneer start de hovenier? Hoe lang gaat het duren? Via een speciale kaart worden de omwonenden desgewenst ingelicht. Voorkomen is immers beter dan genezen! Tijdens de tuinaanleg is er regelmatig contact en komt de hovenier verschillende keren langs om te zien of alles naar tevredenheid verloopt. Ook de eindoplevering doet u samen met hem.

Stap 10: Nazorg

Uw tuin wordt gerealiseerd met behulp van duurzame en hoogwaardige producten. Het kan echter gebeuren dat levend materiaal het toch niet haalt. Dit wordt gedurende het hele jaar kosteloos vervangen.
Misschien wilt u het tuinonderhoud zelf uitvoeren. Wellicht heeft u liever een enkele keer per jaar tuinonderhoud. Ook het complete tuinonderhoud kan periodiek voor u uitgevoerd worden. We bieden u na oplevering vrijblijvend een onderhoudsvoorstel aan zodat u zelf de keuze kunt maken.