Buytengewoon

TuinOntwerp

het Groene hart voor iedere buitenruimte


Wat houdt het maken van een tuinontwerp precies in? Welke stappen worden doorlopen?
En wat zijn de kosten voor een compleet ontwerp? Terechte vragen, die we dan ook
graag beantwoorden. We houden van open en duidelijk communiceren, zonder vaagheid of
kleine lettertjes. Daarom delen we ook onze ontwerptarieven op een overzichtelijke manier online.
Zo weet u vooraf helemaal waar u aan toe bent en waar u aan begint.

Buytengewoon tuinontwerp - een compleet overzicht van de ontwerpkosten en de verschillende ontwerppakketten.

het Ontwerp
Traject

We leggen u graag uit hoe een traject van ontwerp tot realisatie bij ons in zijn werk gaat.

Hieronder vindt u allereerst een overzicht van het ontwerptraject, het stappenplan. Vervolgens geven we een compleet overzicht van de ontwerpkosten en de verschillende ontwerppakketten die we aanbieden.We maken kennis, bespreken de wensen, meten de tuin in en delen een tijdspad met u.

KEnnismaking


We maken kennis, bespreken de wensen, meten de tuin in en delen een tijdspad met u. De intake kan op kantoor of op locatie plaatsvinden. Kiest u voor een intake bij u op locatie? Het kostenoverzicht van dit bezoek vindt u hieronder bij ‘tarieven’.

We starten met een uitgewerkte zwart-wit tekening van uw tuin op schaal, die we samen met u live op kleur brengen.

verrassing


Spannend! We presenteren bij ons op kantoor het verrassende conceptontwerp van uw buitenruimte. We starten met een uitgewerkte zwart-wit tekening op schaal, die we samen met u live op kleur brengen. Zo ziet u de tuin al tot leven komen.

We verwerken uw input en de eventuele aanpassingen in het tuinontwerp.

aanpassing


Nadat u de tijd hebt genomen om het conceptontwerp goed tot u te nemen, verwerken we uw input en de eventuele aanpassingen in het ontwerp. Dit doen wij totdat het ontwerp helemaal naar uw zin is.

We maken een plan voor bomen en planten, lichtarmaturen en verdere materialen zoals verhardingen en erfafscheidingen.

Uitwerking


We maken een plan voor de te gebruiken bomen en planten, lichtarmaturen en verdere materialen zoals verhardingen, erfafscheidingen, etc. U ontvangt via ons online-klantenportaal een link, met daarin een digitale presentatie hiervan.

Na de ontwerpfase wordt de prijs berekend van het tuinontwerp en eventueel van de realisatie van uw tuin.

berekening


U kunt na de ontwerpfase afscheid nemen en zelf aan de slag gaan. Uiteraard zijn wij graag bereid de realisatie van de tuin (al dan niet ten dele of in fases) voor onze rekening te nemen. Daarvoor kan desgewenst een overzichtelijke offerte worden opgesteld, die bij u thuis wordt toegelicht.

en jarenlange samenwerking tussen tuinontwerper en tophoveniers - een perfect aangelegde tuin mét de juiste nazorg en service.

uitvoering


Alles onder één dak – dat is het idee! Een jarenlange samenwerking tussen tuinontwerper en tophoveniers zorgt ervoor dat wat op papier staat ook tot in detail perfect wordt uitgevoerd. Mét de juiste nazorg en service.

Helder
kostenoverzicht


Er wordt op websites nogal eens verzwegen of in vage bewoordingen vermeld hoe het zit met de kosten voor een tuinontwerp. Om nog maar te zwijgen van de kleine lettertjes. Alsof het heel ingewikkeld is om hier iets over te zeggen.

Wat ons betreft is die onduidelijkheid helemaal niet nodig. De genoemde bedragen zijn inclusief BTW en betreffen het complete tuinontwerp. Maatwerk is ook hierin leidend. U bepaalt zelf welke opties voor u wel of niet nodig zijn bovenop het BASISPAKKET.

Het is ook mogelijk om een ONLINE-PAKKET te kiezen. Dat levert naast een besparing op de reistijd ook een kostenbesparing op. Het eindresultaat is daarbij altijd van dezelfde kwaliteit als het BASISPAKKET.

Bekijk hieronder de tarieven.

De genoemde bedragen zijn inclusief BTW en betreffen het complete tuinontwerp. BASISPAKKET of ONLINE-PAKKET.

Basispakket


Standaardtarieven inclusief BTW

Tuinen tot 100 m2€ 999,-
Tuinen tot 250 m2 € 1249,-
Tuinen tot 500 m2 € 1499,-
Tuinen tot 750 m2 € 1749,-
Tuinen tot 1000 m2 € 1999,-
Tuinen tot 1500 m2 € 2249,-
Tuinen tot 2000 m2 € 2499,-
Grotere tuinen in overleg

Een BASISPAKKET omvat een compleet uitgewerkt tuinontwerp op schaal, inclusief een plan voor materialen, verliching en beplanting. Hierin zijn twee afspraken inbegrepen. Desgewenst wordt daarbij door de hovenier kosteloos en vrijblijvend een offerte voor realisatie aangeleverd, inclusief een toelichting bij u thuis.

Bekijk hiernaast de extra mogelijkheden bij het BASISPAKKET en de daarbij behorende kosten. Hieronder vindt u de ONLINE-PAKKETTEN met de daarbij behorende kostenbesparingen.


OPTIE: Intake op locatie
U bent welkom op ons kantoor om een intakegesprek te hebben. Dat is inbegrepen bij het BASISPAKKET. Maar een bezoek op locatie is, in het geval van een bestaande tuin, aan te bevelen. De tuin wordt dan ook door ons ingemeten. Voor intake op locatie wordt een kilometer-uurvergoeding berekend vanaf ons kantoor.
< 30 km: € 199
< 60 km: € 249
< 90 km: € 299
< 120 km: € 349
< 150 km: € 399
< 180 km: € 449


OPTIE: 3D visualisatie
Onze 2D-tuinontwerpen zijn zo helder als glas, zeker met de sfeerbeelden erbij. Maar een 3D-uitwerking kan een nog beter beeld van de tuin geven, bijvoorbeeld om niveauverschillen inzichtelijk te maken. Deze 3D-impressie bieden we optioneel aan. U kunt kiezen voor enkele zwart-wit schetsen of volledig in kleur uitgewerkte beelden. De zwart-wit schetsen kosten de helft van de hieronder genoemde tarieven voor een visualisatie in kleur.

< 250 m2: € 249
< 500 m2: € 349
< 1000 m2: € 449
< 2000 m2: € 549


OPTIE: Ontwerp bijgebouw
Een bijgebouw, zoals een veranda of berging, wordt op schaal in het 2D-ontwerp weergegeven en verder met beeldmateriaal gevisualiseerd. Wanneer een uitwerking inclusief maatvoering en doorsnedetekeningen wenselijk is, kunnen wij dit optioneel voor u uitwerken. Dit betreft geen complete vergunningsaanvraag, maar een sfeerimpressie met maatvoering die door de uitvoerende partij als leidraad hiervoor kan worden gebruikt.
< 50 m2: € 249
< 75 m2: € 349
< 100 m2: € 449
< 150 m2: € 549


OPTIE: Extra afspraak
Het BASISPAKKET bestaat standaard uit twee fysieke contactmomenten en daarbij een verdere digitale uitwisseling van documenten. We zijn graag bereid het aantal contactmomenten naar uw wens uit te breiden. De kosten hiervoor zijn €199 per extra afspraak hier op kantoor. Wanneer de afspraak desgewenst bij u thuis plaatsvindt, wordt het bovengenoemde tarief voor intake op locatie berekend.

liever een Online traject?


Wanneer u kiest voor een traject met online-afspraken of zelfs zonder afspraken, levert dat een besparing in tijd en kosten op. Het eindresultaat is altijd van dezelfde kwaliteit als het BASISPAKKET.

Er zijn drie verschillende online-pakketten mogelijk.

Online

double


Compleet ontwerp volgens het BASISPAKKET, met twee online afspraken.

In plaats van fysieke afspraken vinden beide afspraken - zowel de intake als de presentatie van het ontwerp - via Microsoft Teams plaats.


20% korting

op tarief BASISPAKKET

Online
single


Compleet ontwerp volgens het BASISPAKKET, met één online afspraak.

De afspraak vindt via Microsoft Teams plaats. U kiest zelf waar u deze ene afspraak aan besteed: aan de intake of aan de presentatie van het ontwerp.


30% korting

op tarief BASISPAKKET

Online

email


Compleet ontwerp volgens het BASISPAKKET, geheel zonder afspraken.

Communicatie vindt geheel via mailuitwisseling plaats. U levert de informatie per mail aan, wij leveren het ontwerp per mail aan, inclusief een gedegen toelichting.


40% korting

op tarief BASISPAKKET

Als het tijd
is voor úw droomtuin


Welkom aan de tekentafel voor uw buitendroom.
Plan een afspraak om uw ideeën met ons te delen!