Tuinontwerp
door Buytengewoon

U wilt wat met uw tuin | Bart Bolier [28] eigenaar BUYTENGEWOON tuinontwerp

Het tuinontwerp

U wilt wat met uw tuin. Misschien zelf al eens wat geprobeerd te tekenen, misschien ook niet. U weet niet goed wat u precies wilt. Of andersom: u weet wel wat u wilt, maar niet hoe u dat in een tuinontwerp verwerkt. Een ding is zeker: u wilt een goed plan voor uw tuin, zodat u weet dat u volgend jaar niet weer opnieuw hoeft te beginnen.

Bart Bolier, tuinontwerper

INTAKEGESPREK

U weet direct waar u aan toe bent: middels onderstaande prijslijst wordt in één oogopslag duidelijk wat de totale kosten zijn voor het maken van een compleet ontwerp. Als dit iets voor u is, kunnen we naar de eerste stap: het kennismakingsgesprek, waarin we de wensen, het budget en het eventuele tijdspad bespreken. Daar kan ik vervolgens mee aan de slag.
De intake kan op verschillende manieren plaatsvinden: op afstand, op kantoor of bij u thuis. In het onderstaande kostenschema leest u op welke manier dit van invloed op de kosten is.

CONCEPTONTWERP

Ongeveer 3 á 4 weken na het intakegesprek wordt u bij ons op kantoor uitgenodigd, waar het concept-ontwerp aan u gepresenteerd wordt. We starten met een ontwerp in zwart-wit, dat tijdens presentatie live vakkundig wordt ingekleurd. Door middel van sfeerbeelden en diverse aanwezige materialen heeft u al meteen een goed beeld bij het ontwerp.
De intake en het maken van het conceptontwerp omvatten doorgaans minimaal 75% van het totale aantal uren dat ik aan het ontwerp besteed. Daarom ontvangt u na presentatie van het conceptontwerp de ontwerpfactuur.

DEFINITIEF ONTWERP

Na presentatie van het conceptontwerp kunt dit ontwerp meenemen, zodat u dit thuis nog eens rustig kunt bekijken. Wellicht zijn er aanvullende wensen of zijn aanpassingen nodig. Deze worden per mail of telefonisch uitgewisseld, en vervolgens binnen 7 werkdagen in het ontwerp verwerkt. Zo ontstaat het definitieve ontwerp. Het ontwerp is pas écht definitief als u er 100% tevreden over bent.

MATERIALEN, VERLICHTING EN BEPLANTING

Na de ontvangen betaling vindt de levering van het definitieve ontwerp en overige documenten, zoals een materialen- verlichtings- en beplantingsvoorstel en eventueel een 3D-tekening plaats.
U ontvangt digitaal een overzicht van de te gebruiken planten, lichtarmaturen en verdere materialen zoals verhardingen, erfafscheidingen, enzovoort. Hiermee krijgt u een nog betere indruk van de uiteindelijke uitstraling van de tuin.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

U kunt ervoor kiezen om de tuin in eigen beheer aan te leggen. Uiteraard zijn wij ook bereid dit voor onze rekening te nemen. De tuin wordt altijd uitgevoerd door dezelfde betrouwbare en betaalbare BUYTENGEWOON PARTNER. Zo bent u verzekerd van specialisten die het ontwerp tot in detail correct uitvoeren. We werken met een zogenaamde ‘open offerte’: we hebben immers niets te verbergen?

TARIEVEN

Er drie pakketten mogelijk: BASIS, ONLINE en EXTRA. Onder het BASIS-tarievenoverzicht ziet u op welke wijze pakket ONLINE en EXTRA hiervan zijn onderscheiden.

Alle pakketten zijn – afgezien van het gewone contact – gebaseerd op twee uitgebreidere contactmomenten: een intake en een ontwerppresentatie. Wanneer u meerdere contactmomenten wenst geldt hiervoor een extra tarief van 149,-- incl. BTW en exclusief de hieronder omschreven kilometervergoeding.

PAKKET 'BASIS'

Het standaard complete pakket.

 • Intake op kantoor Buytengewoon
 • U levert de maten van de tuin aan inclusief een plattegrond van de woning.
 • Presentatie ontwerp op kantoor Buytengewoon
 • Compleet uitgewerkt ontwerp op schaal en in kleur
 • Document met voorstel voor materialen, verlichting en beplanting
 • Vrijblijvende offerte voor realisatie met desgewenst een toelichting bij u thuis

Zie hieronder voor de tarieven.

PAKKET 'ONLINE'

Bespaar in tijd en kosten.

 • Alle afspraken vinden telefonisch plaats (desgewenst met beeld)
 • U levert plattegronden, maatvoering en fotomateriaal aan
 • Compleet uitgewerkt ontwerp op schaal en in kleur
 • Document met voorstel voor materialen, verlichting en beplanting
 • Vrijblijvende offerte voor realisatie met desgewenst een toelichting bij u thuis

U ontvangt 20% korting op de hieronder genoemde ontwerptarieven.

PAKKET 'EXTRA'

Extra mogelijkheden bij het BASISpakket.

 • Intake bij u op locatie
 • Presentatie ontwerp op kantoor Buytengewoon
 • Uitgewerkt ontwerp in kleur
 • Document met voorstel voor materialen, verlichting, beplanting en inclusief een moodbord op Pinterest
 • Vrijblijvende offerte voor realisatie met desgewenst een toelichting bij u thuis
 • 3D illustratie is op aanvraag mogelijk (tarieven tussen de € 189 en € 389)

Extra kosten t.o.v. BASISpakket: zie kostenoverzicht intake op locatie.

BASISTARIEVEN

CATEGORIE GROOTTE PRIJS incl. BTW
Categorie XS‹ 100 m2€ 649,--
Categorie S‹ 250 m2€ 899,--
Categorie M‹ 500 m2€ 1149,--
Categorie L‹ 750 m2€ 1399,--
Categorie XL‹ 1000 m2€ 1649,--
Categorie XXL‹ 1500 m2€ 1899,--
Categorie XXXL‹ 2000 m2€ 2149,--
Categorie› 2000 m2in overleg

KOSTEN INTAKE OP LOCATIE

Aantal KM PRIJS incl. BTW
‹ 40 km€ 89,--
‹ 80 km€ 139.--
‹ 120 km€ 189,--
‹ 160 km€ 239,--
‹ 200 km€ 289,--

OPTIE VERANDA

In het Tuinontwerp kan desgewenst een veranda en/of bergruimte worden opgenomen. Met sfeerbeelden is daar een goede voorstelling van te maken. Wellicht is een uitwerking incl. maatvoering en doorsnedetekeningen voor u wenselijk. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn voor een vergunning aanvraag. Dit kunnen wij voor een klein bedrag voor u uitwerken. Dit betreft geen constructietekening met bouwkundige details.

KOSTEN UITWERKEN VERANDA/BERGRUIMTE

GROOTTE PRIJS incl. BTW
‹ 25 m2€ 199,--
‹ 50 m2€ 299.--
‹ 75 m2€ 399,--
‹ 100 m2€ 499,--