Vijver
Afspraak is afspraak | Ruud Donker projectleider/planning tuinonderhoud BUYTENGEWOON hovenier

De tuinaanleg

Als ik de tekening van Bart gekregen heb, ga ik daarmee aan de slag. U bent natuurlijk benieuwd: wat kost dit tuinplan nu precies? En waar zitten die kosten in? Daarom maak ik vrijblijvend een gespecificeerde offerte voor tuinaanleg, waarin duidelijk te zien is welke kosten in de verschillende onderdelen zitten.

Aart van Norel, hovenier

Afspraak

We maken een afspraak om de offerte te bespreken en uit te leggen. Als we daar uiteindelijk samen uitkomen, kijken we ook even verder. Misschien hebt u een datum in gedachten dat de tuin af moet zijn. Een verjaardag, een bijzondere gebeurtenis of gewoon voor de zomer. Dat kan geregeld worden.

Een goed begin...

Als wij de tuin voor u mogen aanleggen zullen we dat met de grootste zorg uitvoeren. Die zorg begint niet pas bij de uitvoering, maar begint bij al de voorbereiding. Een goed begin is het halve werk. Vooraf bespreken we samen de planning en de betalingsvoorwaarden. Indien nodig informeren de buren in de straat tijdig als we met uw tuin gaan beginnen. Daar hebben we speciale postkaarten voor. U hoeft daar zelf dus niets voor te doen. We zorgen ervoor dat de materialen op tijd en op de juiste plek bezorgd worden.

Contact

Ook tijdens de aanleg hebben we meerdere keren contact. Ik kom op verschillende momenten langs om te kijken of alles naar tevredenheid verloopt. De projectleider van uw tuin neemt de vooroplevering voor zijn rekening. De uiteindelijke oplevering doe ik samen met u. We bekijken de hele tuin en inventariseren de werkzaamheden die nog uitgevoerd moeten worden. Binnen een week na oplevering worden de laatste dingen uitgevoerd. Afspraak is afspraak.

wie kan er zonder water

Vijver

Een mooie en heldere vijver vraagt het regelmatig verversen van de filters en een juiste balans in de beplanting in en om uw vijver. Enerzijds gaat het om het op tijd verjongen en snoeien van de beplanting. Daarnaast kunt u door voldoende zuurstofplanten in uw vijver te plaatsen voorkomen dat zweefalgen uw vijver troebel maken.

Belangrijk

Hiervoor is het van belang dat u in het voorjaar mineralen of voedingszouten toevoegt aan het water zodat het hard genoeg is. Ingewikkeld? Laat de specialisten van Buytengewoon uw vijver onderhouden en u hebt er geen omkijken naar.

Glasheldere vijver

In de herfst verwijderen onze hoveniers het blad, de afgestorven plantdelen en eventuele draadalgen uit uw vijver. Daarnaast schakelen wij uw filter en pomp uit, want die zijn ’s winters niet nodig. Tot slot wordt het riet gemaaid en ziet alles er weer keurig uit.