Onkruid
Afspraak is afspraak | Ruud Donker projectleider/planning tuinonderhoud BUYTENGEWOON hovenier

De tuinaanleg

Als ik de tekening van Bart gekregen heb, ga ik daarmee aan de slag. U bent natuurlijk benieuwd: wat kost dit tuinplan nu precies? En waar zitten die kosten in? Daarom maak ik vrijblijvend een gespecificeerde offerte voor tuinaanleg, waarin duidelijk te zien is welke kosten in de verschillende onderdelen zitten.

Aart van Norel, hovenier

Afspraak

We maken een afspraak om de offerte te bespreken en uit te leggen. Als we daar uiteindelijk samen uitkomen, kijken we ook even verder. Misschien hebt u een datum in gedachten dat de tuin af moet zijn. Een verjaardag, een bijzondere gebeurtenis of gewoon voor de zomer. Dat kan geregeld worden.

Een goed begin...

Als wij de tuin voor u mogen aanleggen zullen we dat met de grootste zorg uitvoeren. Die zorg begint niet pas bij de uitvoering, maar begint bij al de voorbereiding. Een goed begin is het halve werk. Vooraf bespreken we samen de planning en de betalingsvoorwaarden. Indien nodig informeren de buren in de straat tijdig als we met uw tuin gaan beginnen. Daar hebben we speciale postkaarten voor. U hoeft daar zelf dus niets voor te doen. We zorgen ervoor dat de materialen op tijd en op de juiste plek bezorgd worden.

Contact

Ook tijdens de aanleg hebben we meerdere keren contact. Ik kom op verschillende momenten langs om te kijken of alles naar tevredenheid verloopt. De projectleider van uw tuin neemt de vooroplevering voor zijn rekening. De uiteindelijke oplevering doe ik samen met u. We bekijken de hele tuin en inventariseren de werkzaamheden die nog uitgevoerd moeten worden. Binnen een week na oplevering worden de laatste dingen uitgevoerd. Afspraak is afspraak.

je kunt er maar beter vanaf zijn

Onkruid

Onkruid zoals heermoes kan op vele manieren bestreden worden, zolang het maar milieuvriendelijk is. De wetgeving wordt (gelukkig) steeds strenger en bij Buytengewoon werken wij (uiteraard) met ecologische bestrijdingsmiddelen. Uiteraard gaan wij ook het ouderwetse onkruid wieden niet uit de weg. Onkruid bestrijden en verwijderen is voor ons een vast onderdeel van het onderhoud van uw tuin.

Mossen en slakken worden bestreden met kalk of slakkenmeel, maar insecten zoals emelten en de larven van de rouwvlieg en de verschillende soorten schimmels vragen om een andere aanpak. Neem contact op voor gericht advies over het bestrijden van onkruid en ziektes in uw tuin.

Wij bestrijden niet alleen het onkruid in uw borders, maar kunnen ook het onkruid verwijderen uit uw gazon of de algen op de daken van uw huis, serre en veranda zodat uw huis en tuin er altijd verzorgd uitzien.