Gazon
Afspraak is afspraak | Ruud Donker projectleider/planning tuinonderhoud BUYTENGEWOON hovenier

De tuinaanleg

Als ik de tekening van Bart gekregen heb, ga ik daarmee aan de slag. U bent natuurlijk benieuwd: wat kost dit tuinplan nu precies? En waar zitten die kosten in? Daarom maak ik vrijblijvend een gespecificeerde offerte voor tuinaanleg, waarin duidelijk te zien is welke kosten in de verschillende onderdelen zitten.

Aart van Norel, hovenier

Afspraak

We maken een afspraak om de offerte te bespreken en uit te leggen. Als we daar uiteindelijk samen uitkomen, kijken we ook even verder. Misschien hebt u een datum in gedachten dat de tuin af moet zijn. Een verjaardag, een bijzondere gebeurtenis of gewoon voor de zomer. Dat kan geregeld worden.

Een goed begin...

Als wij de tuin voor u mogen aanleggen zullen we dat met de grootste zorg uitvoeren. Die zorg begint niet pas bij de uitvoering, maar begint bij al de voorbereiding. Een goed begin is het halve werk. Vooraf bespreken we samen de planning en de betalingsvoorwaarden. Indien nodig informeren de buren in de straat tijdig als we met uw tuin gaan beginnen. Daar hebben we speciale postkaarten voor. U hoeft daar zelf dus niets voor te doen. We zorgen ervoor dat de materialen op tijd en op de juiste plek bezorgd worden.

Contact

Ook tijdens de aanleg hebben we meerdere keren contact. Ik kom op verschillende momenten langs om te kijken of alles naar tevredenheid verloopt. De projectleider van uw tuin neemt de vooroplevering voor zijn rekening. De uiteindelijke oplevering doe ik samen met u. We bekijken de hele tuin en inventariseren de werkzaamheden die nog uitgevoerd moeten worden. Binnen een week na oplevering worden de laatste dingen uitgevoerd. Afspraak is afspraak.

groen als gras

Gazon

Een prachtig gazon is een plezier om naar te kijken, maar niet zo eenvoudig mooi te houden als je op het eerste gezicht wellicht zou denken.

Gazononderhoud een vak apart

De aanleg van een mooi gazon begint met de keuze van de juiste grassoort en eventueel een drainagesysteem. Daarna gaan wij uw gazon inzaaien of leggen we graszoden voor een snel resultaat. Met de juiste beregening krijgt u een prachtig grasveld.

Om het zo mooi te houden dient uw gazon regelmatig gemaaid en onderhouden te worden. Naast het kantensteken bestaat het gazononderhoud uit het strooien van de juiste (hoeveelheden) kalk- en meststoffen, het bezanden en regelmatige onkruidbestrijding. Wanneer er dan toch nog lelijke plekken in uw gazon zitten doen wij ook nog aan ziektebestrijding.

Na afloop van de winter verwijderen wij het mos door uw gazon te verticuteren (beluchten en dressen).

Hebt u last van mollen? Wij kunnen u helpen om van de mollen af te komen en vlakken de molshopen voor u. Dit zijn ook de momenten om op de kale plekken bij te zaaien zodat u snel weer een prachtige grasmat heeft.